سلام به همه دوستانم ....عید نوروز خیلی خیلی داره نزدیک می شه ..خیلی خوبه که مثل قدیما عطر شیرینی خونگی در همه خونه پخش بشه ..البته اگه وقت وحوصله ان را داشته باشید ...این شیرینی هم خیلی زیباست وهم خیلی خوشمزه ....و درست کردن آن لذت بخشه ....امیدوارم برای شما هم اینگونه باشه .


عکس های رنگین آشپزی شما از روی این وبلاگ در صفحه تصاویر آشپزی شما (1)  و (2)قرار داده شده است . در اینجا از همه دوستانی که تصاویر زیبای خودشون را برام  فرستاده اند  صمیمانه سپاسگذارم .راستی دوستان خوبم اگه شما هم حوصله عکاسی داشتیدوشرایط هم فراهم بود . لطفاعکس هنرمندی هاتون را برام بفرستید.


مواد لازم :

مواد لازم برای خمیر باقلوا:

زرده تخم مرغ:4 عدد

کره آب شده :6 قاشق غذاخوری

آب :4 قاشق غذا خوری

آرد سفید :150تا 180 گرم

وانیل: نصف قاشق چایخوری

مواد لازم برای میان باقلوا :

مخلوط پودر بادام و پود قند وکمی هل :به مقدار لازم

مخلوط پودر پسته وپودر قند وهل :به میزان لازم

مواد لازم برای شهد :

شکر :یک واحد

آب :یک واحد

گلاب :نصف واحد

طرز تهیه :

ابتدا زرده تخم مرغ  وانیل را با همزن دستی خوب به هم می زنیم و سپس کره ذوب شده وآب را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم .(بهترین راه ذوب کردن کره گذاشتن ظرف محتوی کره روی بخار کتری هست )

سپس ارد الک شده را به تدریج به آن اضافه میکنیم و با قاشق به هم می زنیم.لطفا خیلی به تدریج اضافه بفرمایید .تا خمیر سفت نشه ..ممکنه تا ۵۰ گرم آرد اضافه بیاد.

 تا خمیری به دست بیاد که دیگه حالت چسبندگی نداشته باشه .خیلی مهمه که خیلی زیاد آن را ورز ندهیم .

سپس خمیر را در پاکت فریزر در یخچال می گذاریم تا حدود یک ساعت استراحت کنه .

در این فاصله شهد ومواد میانی را اماده می کنیم .

پودر بادام وپودر قند رابه نسبت یک به سه وکمی پودر هل و به طور جداگانه پودر پسته وپودر قند را به نسبت یک به دو کمی ودر هل مخلوط می کنیم .این مواد را به ترتیب قند بادام وقند پسته می نامند .(می تونیم چند قطره گلاب به آنها اضافه کنیم تا حالت خمیری پیدا کنه و وقع گذاشتن میان باقلوا از آن بیرون نریزه )

آب وشکر وگلاب را با هم مخلوط می کنیم وروی حرارت می گذاریم ودیگه به هم نمی زنیم تا وقتی که چند حباب روی آن دیده بشه .نباید شهد خیلی غلیظ بشه تا بعدش شکرک می زنه .

وقتی خمیر استراحت کرد به اندازه یک فندق از آن برمی داریم و بعد با وردنه آن را خیلی خیلی نازک می کنیم مثل کاغذ تا به شکل بیضی با قطر ده سانتیمتر در بیاد .

از قند بادام وقند پسته به اندازه نصف قاشق غذاخوری بر می داریم ودر وسط خمیر قرار می دهیم .

ابتدا مطابق تصویر لبه بالای ان را به سمت پایین بر می گردانیم .

گوشه سمت راست را به سمت عقب برمی گردونیم .

همین عمل را در سمت چب انجام می دهیم و گوشه ها را کامل روی هم می گردانیم .

 با دست خوب لایه ها را بهم می چسبونیم تا موقع پخت باز نشه ..و کاملا به شکل گل رز دربیاد.

گل های رز را در سینی که کف آن کاغذ روغنی انداختیم وچرب شده می چینیم و کمی کره اب شده روی شیرینی ها می ریزیم .

سینی فر را در طبقه وسط ودر حرارت 180 درجه سانتی گراد حدود 15- 20 دقیقه قرار می دهیم .تا لبه های گل رز طلای بشه ..سپس شیرینی ها از فر خارج می کنیم و وقتی کمی حرارت شیرینی ها کم شد ولی هنوز گرم هست داخل شهد می اندازیم به طوریکه کاملا در شهد غوطه ور بشه .

سپس باقلوا ها را از شهد خارج می کنیم ودر صافی می گذاریم تا شهد اضافی ان بره ....

باقلوا حاضره ....نوش جان .