سلام دوست عزیزم ....امیدوارم سالم و سرحال باشید ...این هم غذای بسیار لذیذی که خیلی طرفدار داره ..تقریبا پای ثابت  مهمانی ها به خصوص شام هست ..البته من قبلا دستور لازانیا را اینجا گذاشتم اما ایندفعه ان را به دوشکل دیگه درست کردم وهمینطور برای دوستان گلی که فر ندارند پخت ان در مایکرویو را هم امتحان کردم . امیدوارم دوست داشته باشید ...

روز معلم را به تمامی معلمان واساتید گرامی به خصوص عزیزانی که من افتخار شاگردی آنها را داشتم ،تبریک عرض می کنم .


مواد لازم : برای حدود هشت نفر (با مقادیر زیر دو فرم لازانیا را درست کردم ...حدودا برا هر فرم نصف این مواد مصرف شد ) 

لازانیا :یک بسته 500 گرمی

گوشت چرخ کرده :نیم کیلو

پیاز متوسط :دو عدد

سیر :دو حبه

قارچ :300 گرم

رب گوجه :چهار قاشق غذا خوری

ادویه کاری :دو قاشق مربا خوری

نمک و زرد چوبه :به میزان لازم

پنیر پیتزا : 400گرم

مواد لازم برای سس سفید:

شیر :چهار لیوان

آرد :چهار قاشق غذا خوری

کره :۴0 گرم

نمک وفلفل :کمی

طرز تهیه :

ابتدا گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه با کمی آب تفت می دهیم و پیاز خرد شده وسیر رنده شده را هم به آن اضافه می کنم ومی گذاریم با حرارت کم تفت بخوره .به این صورت گوشت چرخکره حالت پفکی پیدا می کنه وبعد در آخر ادویه کاری ونمک وکمی زردچوبه و رب گوجه را به آن اضافه می کنیم .ومجددا کمی تفت می دهیم .

در این فاصله قارچ را به صورت ورق های نازک برش می دهیم و با کمی کره (10 گرم ) روی شعله زیاد تفت می دهیم وحدود یک قاشق غذا خوری آب لیمو به آن اضافه می می کنیم تا تغییر رنگ ندهد .ودر آخر با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم .

برای تهیه سس سفید هم ابتدا ارد را در شیر سرد خوب حل می می کنیم وبعد روی حرارت می گذاریم تا غلیظ بشه .در طی ایم مدت باید مرتب هم بزنیم وگرنه ته می گیره و گلوله گلوله می شه .وقتی کمی غلیظ شد (مثل ماست شل ) کره هم به آن اضافه می می کنیم وصبر می کنیم تا کره ذوب بشه واز روی حرارت بر می داریم .در آخر کمی نمک وفلفل هم به آن اضافه می کنیم .

 

ورقه های لازانیا را در دیگ نسبتا بزرگ با مقدار زیادی آب ونمک وکمی روغن می جوشانیم .(بهتره قبلش تست کنید ببینید که ورقه ها در دیگ جا می شوند یا نه ).حین جوشیدن لازانیا باید با کفگیر به ارامی ورقه ها را جابه جا کنیم تا بهم نچسبند .لطفا این کار را خیلی آروم انجام بدهید تا ورقه ها خورد نشوند .معمولا زمان جوشاندن لازانیا روی بسته آن هست ولی خودتون کمی زودتر تست کنید که ورقه های لازانیا له نشوند .اگه کمی نپخته باشند در فر کاملا نرم می شوند .سپس آنها را در صافی بریزید وکمی آب سرد روی آن بگیرد وخیلی ارام ورقه ها را از هم جدا کنید وکنار هم بپچنید .می تونید از یک سینی ویا حوله تمیز استفاده کنید .حالا اگه چند تا از ورقه ها هم خورد شدند اشکالی نداره .چون معمولا وقتی لازانیا ها را در ظرف می چینید کناره های آن خالی می مونه که می تونید از این تکه ها استفاده کنید .

برای درست کردن لازانیای لقمه ای بهتره ورقه های لازانیا کاملا درست وسالم باشه ..حالا یک ورقه لازانیا را به صورت افقی قرار می دهیم و ورقه دوم را به صورت عمودی روی ان قرار می دهیم .حدود سه قاشق غذا خوری مخلوط گوشت چرخکرده و قارج را در مرکز ان قرار می دهیم .

حدود یک قاشق غذا خوری سر پر پنیر پیتزای رنده شده را روی آن قرار می دهیم و با پشت قاشق کاملا آن روی گوشت فشار میدهیم .

سپس ابتدا از سمت راست و سپس پایین لازانیا را تا می زنیم .

بعد از انبه ترتیب لایه سمت چپ و بالا را بر می گردانیم .ورقه های لازانیا به علت نشاسته چسبندگی دارند وکاملا به هم می چسبند .با کف دست یک فشار مستقیم به آن وارد می کنیم و آنها را در ظرف مورد نظر می چینیم .(ظرف را کمی چرب می کنیم ).

روی لقمه های لازانیارا کمی پنیر می ریزیم و حدود نصف سس سفید را روی آن می ریزیم ..من این ظرف لازانیا را در حدود 45 دقیقه در درجه حرارت 160 درجه سانتیگراد در فر درست کردم ..خیلی خوشمزه شد و دیگه برای مهمونها نیاز به برش نداره ..به همین سادگی... به همین خوشمزگی ...

فرم دوم تقریبا شبیه گل رز هست .ابتدا ورقه لازانیا را از طول به دو قسمت می کنیم .

روی آن گوشت و پنیر پیتزا قرار می دهیم .بهتره حدود نیم سانتیمتری لبه ها خالی باشه .

حالا لایه ها را رول می کنیم .وبا چاقو رل ها را از وسط نصف می کنیم .

آنها را به صورت ایستاده واز سمت کنگره دار در ظرف پیرکس می چینیم .روی ان کمی پنیر رنده شده وسس سفید می ریزیم ..در پخت لازانیا با مایکروویر بهتره سس سفید کمی رقیق تر باشه و سس روی لازانیا را کامل بپوشانه .

برای پخت این ظرق لازانیا من به این ترتیب عمل کردم ...ابتدا پنج دقیقه با قدرت 900 وات (صد درصد ).در این مرحله خوبه که در ظرف را بگذارید و سپس هفت دقیقه با قدرت 750 وات (هشتاد درصد ) و سه دقیقه هم گریل را روشن کردم .

 

....نوش جان .