سلام به همه عاشقان هنر آشپزی ...این هم یک پلو مخلوط خیلی قدیمی که خیلی طرفدار داره ...البته من آن را به صورت ته چین درست کردم که خیلی مورد استقبال خانواده قرار گرفت .و با توجه به ظاهرش می شه آن را برای مهمانی ها هم درست کرد ....امیدارم بپسندید .


دوستان عزیزم در صفحه پربیننده ترین عناوین شما می تونید بیست عنوان که از همه بیشتر مورد پسند قرار گرفته مشاهده بفرمایید..

 


 عکس های رنگین آشپزی شما از روی این وبلاگ در صفحه تصاویر آشپزی شما (1)  و (2) و (3) قرار داده شده است . در اینجا از همه دوستانی که تصاویر زیبای خودشون را برام  فرستاده اند  صمیمانه سپاسگذارم .راستی دوستان خوبم اگه شما هم حوصله عکاسی داشتیدوشرایط هم فراهم بود . لطفاعکس هنرمندی هاتون را برام بفرستید.


مواد لازم :برای چهار الی پنج نفر

برنج خام:چهار لیوان (۸۰۰ گرم )

لوبیا سبز :یک ونیم لیوان

گوشت چرخکرده :چهار صد گرم

پیاز :یک عدد  متوسط

سیر :دو حبه

رب گوجه فرنگی :سه قاشق غذا خوری سر پر

ادویه کاری: دو قاشق چایخوری خوری

فلفل قرمز :یک قاشق چایخوری خوری (دلخواه هست )

ادویه پلویی :شامل یک قاشق چایخوری پودر زیره سیاه

                          نصف قاشق چایخوری پودر دارچین

                           نصف قاشق چایخوری پودر هل

زعفران :یک چهارم قاشق چایخوری

ماست :نصف لیوان

تخم مرغ :یک عدد

روغن :یک چهارم لیوان

کره :15 گرم

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را خلالی برش می دهیم و در روغن تفت می دهیم تا پیاز ها کاملا طلایی بشه و سپس سیر رنده شده را هم در آخر به آن می افزاییم و مختصری تفت می دهیم .و قبل از اینکه رنگ سیر تغییر پیدا کنه ان را از روی حرارت بر می داریم  . سپس آن را به همراه ادویه کاری ونمک وفلفل قرمز به گوشت اضافه می کنیم . این کار باعث می شه که گوشت چرخکرده عطر بسیار خوبی بگیره .

 

حالا از گوشت کوفته قلقلی به اندازه مغز فندق درست می کنیم .

در ماهیتابه مقداری اب جوش می ریزیم و کوفته قلقلی ها را در ماهیتابه می چینیم .و با حرارت ملایم آنها را تفت می دهیم . ووقتی خودش را گرفت کوفته ها را زیر ورو می کنیم .

حالا آنها را از ماهیتابه خارج می کنیم ولوبیا سبز را با کمی روغن وحرارت ملایم  تفت می دهیم .تا مختصری تغییر رنگ بدهد .

 لوبیا سبزرا با کوفته قلقلی ها مخلوط می کنیم .(تعدادی از کوفته قلقلی ها را برای تزیین کنار می گذاریم ). رب گوجه  و نصف استکان آب  جوش را به آن اضافه می کنیم .و کمی تفت می دهیم .و در ماهیتابه را حدود بیست دقیقه می گذاریم تا کمی لوبیا سبز نرم بشه .

برنج را کمی زنده آبکش می کنیم .تخم مرغ را با چنگال می زنیم و با ماست وروغن وزعفران و ادویه پلویی خوب مخلوط می کنیم .نصف این مایع را با حدود چهار کفگیر پلو مخلوط وکف قالب نچسب (کمی آن را چربمی کنیم )خوب با کفگیر صاف می کنیم ونصف مخلوط گوشت ولوبیا سبزرا روی آن می ریزیم و وسپس مقداری برنج ومجددا گوشت و در آخر همه برنج را با با کمی فشار در قالب صاف می کنیم .جالا مابقی مخلوط ماست وزعفران وتخم مرغ را روی برنج وبه خصوص اطراف دیواره قالب می ریزیم وروی انر ا قطعات کره قرار می دهیم .

روی قالب را فویل می کشیم و چند عدد سوراخ روی آن ایجاد می کنیم ودر طبقه وسط فری که با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم شده به مدت یک ساعت می پزیم .یک ربع آخر پخت فویل را بر می داریم .ته چین را از فر خارج می کنیم و حدود پنج دقیقه بعد در ظرف مورد نظر بر می گردانیم .اگه رنگ ته دیگ مورد پسند نبود می تونیم روی ته دیگ کمی کره ذوب شده بمالیم وان را در مایکروویو ویا زیر گریل فر قرار دهیم تا برشته بشه .

می تونیم ته چین را با کوفته قلقلی ها ویا هر چیزی که میل داشتید تزیین می کنیم ..خیلی خیلی خوشمزه هست ...نوش جان ...