سلام به دوستان عزیزم ...این هم یک غذای مجلسی و بسیار مقبول ما ایرانی ها که پای ثابت سفره های مهمونی هست و کمتر کسی هست که این غذا را دوست نداشته باشه ....مطمئنم شما خیلی بهتر از من این غذای خوشمزه را درست می کنید ومن با اجازه شما روش خودم را براتون می نویسم ...امیدوارم خوشتون بیاد ...


 

دوستان عزیزم اینجا کپی وبلاگ" مطبخ رویا"است.در صرت تمایل به مطرح کردن سوال ویا اظهار نظر به وبلاگ اصلی مراجع فرمایید..

 

                              آدرس اصلی وبلاگ اینجاست

 

 

 

                                          مطبخ رویا

 

مواد لازم :برای چهار نفر

 برای خوراک مرغ

مرغ متوسط  :یک عدد

برگ بو :دو عدد

هویج :یک عدد کوچک

سیر :دو حبه

پیاز کوچک :یک عدد

زعفران دم کرده :نصف استکان

نمک :به میزان لازم

رب گوجه :یک قاشق غذا خوری سر پر

آبلیمو :یک قاشق غذا خوری

 

 برای چلو

برنج :600گرم یا سه لیوان

کره :50 گرم

روغن مایع :به میزان لازم

زعفران دم کرده :یک چهارم استکان

 برای زرشک

زرشک :60 گرم

کره :20 گرم

شکر :یک قاشق غذا خوری در صورت تمایل

زعفران :یک هشتم قاشق چایخوری

 

طرز تهیه :

 

مرغ را به چهار قطعه تقسیم می کنیم  با سیر وهویج وبرگ بوو پیاز وزعفران ونصف زعفران ونمک و یک لیوان آب می گذاریم روی حرارت تا به جوش بیاد و بعد حرارت را ملایم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا حدود سه ربع بپزه ....لطفا همیشه سینه را کف قابلمه بگذارید وران ها را روی سینه می گذاریم ...آخه ران  زود تر له می شه ....

 

بعد ار اینکه مرغ پخته شد ...آبلیمو ورب گوجه و مابقی زعفران را به مرغ اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا ده دقیقه دیگه بجوشه ...

سپس حدود یک ونیم لیوان از سس را برمی داریم .و صبر می کنیم تا کاملا به روغن بیفته کمی هم تفت داده بشه ....در این مرحله مرغ را در هر ظرفی که دوست داریم در آن سرو کنیم می چینیم ..

یک ونیم لیوان سس مرغ را به قابلمه بر می گردونیم وصبر می کنیم تا کمی غلیظ تر بشه ...این سس را روی گاز نگه می داریم .

 هر موقع خواستیم مرغ را سر میز ببریم آنرا در یا مایکرویو گرم می کنیم وسس داغ را روی آن می ریزیم ...فوق العاده می شه .....

اما در مورد برنج برای دوستان نازنینم که قول داده بودم در باره آن بنویسم .

 

اول لطفا به این چند نکته توجه بفرمایید ..

*برنج باید جنسش خوب باشه ..هم معطر باشه وهم اینکه وقتی یک مشت از ان را که  در کف دست بررسی می کنید تعداد خرده برنج خیلی کم باشه ویا اصلا نداشته باشه ......قد کشیدن برنج هم بسته به نوع ان داره ...بعضی برنج ها فوق العاده خوشمزه وخوش عطر هستند ولی زیاد قد نمی کشند ...

*هر نوع برنجی که دارید را باید ابتدا از نظر زمان پخت امتحان بفرمایید تا قلق برنج دستتون بیاد ...در قدیم و در حال حاضر خیلی از خانواده ها برنج سال را یک جا تهیه می کنند و اینطوری در طی سال  دیگه مشکلی نخواهند داشت ....ولی اگه شما  کیسه ای تهیه می فرمایید بهتره یکی دوبار خودتون امتحان بفرمایید وبعد برای مهمانان عزیزتون درست کنید ...

 

ابتدا برنج را پاک می کنیم و سپس چند بار می شوییم و روی آن یه اندازه یک بند انگشت آب می ریزیم و انقدر نمک به آن اضافه می کنیم تا کمی شور بشه .و می گذاریم دو تا سه ساعت خیس بخوره .

 

قابلمه ای که انتخاب می کنید باید متناسب با میزان برنج باشه وحجم کافی برای جوشیدن و قد کشیدن داشته باشه .حدود یک سوم قابلمه را از آب پر می کنیم و می گذاریم روی حرارت تا به جوش بیاد و سپس برنج را به همراه آب همراهش به قابلمه اضافه می کنیم و مجددا صبر می کنیم تا دو باره بجوشه .

 

در این موقع دیگه یک لحظه هم برنج را ترک نمی کنیم ...و مرتب برنج را چک می کنیم تا مغز برنج پخته بشه و قد بکشه .نمک برنج را هم با چشیدن اندازه می کنیم .در این مرحله بعضی ها توصیه می کنند یک تادو تکه یخ در ان بیندازیم تا به برنج شوک وارد بشه و .علامت پخته شدن اینه که روی دونه های برنج خطهای عرضی ایجاد می شه ...این زمان خاص همین نوع برنج هست و با یکی دوبار پخت دستتون میاد .

 

بلافاصله بعد از مطمئن شدن از مغز پخت شدن آن برنج را ابکش می کنیم .کف قابلمه دو الی سه قاشق روغن می ریزیم وروی حرارت می گذاریم تا کمی داغ بشه ..هر ته دیگی که دوست داریم کف قابلمه می چینیم ...و بعد برنج را روی آن می ریزیم ..

 

.اگه بتونیم صافی برنج را در قابلمه به آرومی خالی کنید بهتره تا اینکه با کفگیر آنرا بریزید و بهتره به شکل کوه آتشفشان دربیاد....و سپس کره را با چاقو خرد می کنیم و روی برنج می چنیم

زعفران دم کرده را روی برنج می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا کمی بخار بکنه وسپس دم کنی را می گذاریم و حرارت را خیلی کم می کنیم تا برنج دم بکشه ....

  برای زرشک هم ،زرشک را می شوییم ..کره را در ماهیتابه می ریزیم و ووقتی کره ذوب شد وکمی گرم شد زرشک و زعفران (شکر در صورت تمایل را هم در این مرحله می افزاییم )را به آن اضافه می کنیم و فقط در حد دو تا سه دقیقه زرشک را تفت می دهیم تا براق بشه ....اگه زیاد روی حرارت باشه سیاه می شه و سپس برنج را با آن تزیین می کنیم ....نوش جان

ته چیتن لوبیا پلو                    میگو پلو

 

  عدس پلو با زیره              دمپخت ماش با پلو     

 

سبزی پلو با ته چین ماهی                   پلو با قارچ

 

                                     هویج پلو