یک شیرینی اصیل وترد وخوشمزه که در بعضی شهرها جزء شیرینیهای اصلی اون شهر محسوب میشه مثل کرمانشاه ویزد.که البته من خودم نان برنجی یزد را ترجیح میدهم .شاید چون ترد تر وهل وگلابش بیشتر است .خواهش می کنم کرمانشاهی های عزیز ناراحت نشوند .اگر دوست داشتید این شیرینی را درست کنید حتمآ شب قبلش دست به کار شوید چون خمیرشیرینی حداقل نیاز به یک شب استراحت داره. خیلی دوست دارم از طریق نظراتتون از تجربیات شما استفاده کنم.

 


مواد لازم:

آردبرنج:۵۰۰ گرم

روغن جامد :۲۵۰ گرم(در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذا خوری روغن حیوانی استفاده کنید)

تخم مرغ :یک عدد

پودر قند :۱۷۵ گرم 

گلاب :۲/۱ پیمانه

هل:یک قاشق چای خوری

طرز تهیه :

ابتدا روغن جامد وپودر قند را حدود ۱۵دقیقه خوب می زنیم تا سفید شود وسپس زرده تخم مرغ وهل وگلاب را به آن اضافه می کنیم وحدود ۵ دقیقه دیگر هم می زنیم .سپس تیغه های همزن را عوض می کنیم وسفیده تحم مرغ را آنقدر می زنیم تا فرم بگیرد.وبعد از آن سفیده تخم مرغ را با لیسک با مواد قبلی مخلوط می کنیم

.ودر آخر آرد برنج را به آرامی اضافه می کنیم ودر نهایت خمیری که به دست      می آید کمی شل است .ولی نباید دیگه آرد برنج به آن اضافه کنیم.

وقتی خمیر آماده شد آن را در کیسه فریزر می گذاریم ویک شب در یخچال قرار می دهیم تا انسجام پیدا کند وسفت تر شود.

بعد از خارج کردن از یخچال با وردنه خمیر را باز می کنیم .البته برای اینکه خمیر به وردنه نچسبد کاغذ روغنی ویا کیسه فریزر روی خمیر می گذاریم وروی آن وردنه می کشیم.

بعد با قالب دایره به هر اندازهای که دوست داریم قالب میزنیم.ودر سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم میچینیم.

روی آن تخم خلفه می ریزیم وبا مهر های چوبی که قنادی ها دارندمهر می کنیم.

 

میتوانیم نصف خمیر را زعفرانی کنیم .من خودم کمی پودر زعفران روی آن پاشیدم و دستم را با گلاب خیس کردم وکمی ورز دادم تا زرد رنگ شود.البته نباید زیاد ورز دهیم روغن پس میدهد.

مدت پخت بسته به حرارت فر شما دارد.شیرینی های من در حرارت ۱۳۵ درجه سانتی گراد وبه مدت  ۱۵دقیقه آماده شد.

در اخر این را بگم که تا شیرینی ها سرد نشده به آن دست نزنید چون خورد می شه.بعد از خنک شدن شیرینیها خودشون از کاغذ روغنی جدا می ش