یک نوع نان روغنی که در استان یزد تهیه می شود وبیشتر، آن را پنج شنبه شبها آماده می کنند و به یاد رفتگان خود بری دوستان وآشنایان می برند .اما به این معنی نیست که فقط مخصوص این امر باشه چرا که این نان را درشب نشینی های دوستانه هم دسته جمعی پخت می کردند ودر کنار هم از آن لذت می بردند .نان بسیار خوشمزه وسالمی است چون با روغن کنجد درست می شه مخصوصآ اگه داغ باشه ولی سردش هم خوشمزه است.در اصل روی آن شکر می ریختند ولی در منزل با پنیر وسبزی دوست دارند.


مواد لازم :

آرد نان سنگک :یک کیلو وصد گرم

آب :دولیوان

شکر :یک قاشق غذاخوری

نمک :یک قاشق چای خوری

تخم گشنیز :۳  قاشق غذا خوری

گلرنگ :یک قاشق غذا خوری

مایه خمیر :۲۰ گرم

روغن کنجد :به مقدار لازم

طرز تهیه :

ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم( حدود نصف استکان )مخلوط می کنیم . وکمی ارد به آن اضافه می کنیم .وآن را در محیط گرم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می دهیم .تا حجم آن سه برابر شود.

آرد وآب ونمک را مخلوط می کنیم..گلرنگ وتخم گشنیز را آسیاب می کنیم(البته نه در حدی که پودر شود.) . وبه آن اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم .ودر آخر  مایه خمیر را به آن اضافه می کنیم . در این موقع به جان خمیر می افتیم حدود ده دقیقه ان را ورز می دهیم.در کنار دستمان آرد اضافه می گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از ان استفاده کنیم.بعد روی آن را می کشیم ودر جای گرم (مثلأ زیر پتو ) قرار می دهیم حدودآ یک ساعت بعد به آن سری می زنیم اگر جای انگشتمان روی خمیر ماند یعنی ور آمده.بعد مجددآ خمیر را ورز میدهیم وچانه می گیریم ومجددآ نیم ساعت دیگر کنار می گذاریم تا ور بیاید.

با وردنه چانه هار با ضخامت حدود نیم سانت باز می کنیم

روغن کنجد (همان روغن ارده است ) را در تابه می ریزیم .تا داغ شود ونان در ماهیتابه می اندازیم .وقتی یک طرف آن طلایی شد ان را بر می گردانیم .

صبر می کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود.

در قدیم وسط نان را کمی شکر میریختند ولی بدون شکر با پنیر هم خیلی خوشمزه است.