دوستان گلم .بلاخره دیروز دست به کار شدم ومربا وشربت آلبالو را درست کردم .منهای  گرفتن هسته آلبالو که اگه دستگاه هسته گیر نداشته باشید وقت گیره، درست کردن مربا وشربت فقط 45 دقیقه زمان می بره وخیلی نیاز به ایستادن کنار گاز نداره ودر عوض بعدش هم یکی از خوشمزه ترین مرباها را برای صبحانه وهمینطور آلبالو پلو  ویک شربت خوشرنگ وخوش طعم برای پذیرایی از مهموناتون دارید .پس لطفا اگه تا حالا درست نکردیدتادیر نشده دست به کار شوید.اگه خدا بخواد می خواهم آخر هفته آلبالو پلو بپزم .به زودی منتظرم باشید .

 


مواد لازم :

آلبالو تازه :5/1 کیلو

شکر :2/1 کیلو (البته اگه دوست دارید شیرین باشه می تونید حدود 200 گرم اضافه تر شکر استفاده کنید )

وانیل :نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه :

ابتدا دم آلبالو ها را می گیریم وبعد با دستگاه هسته گیر هسته آن را جدا می کنیم .

اگه مثل من هسته گیر نداشتید  با یک خلال دندون از سمت مقابل دم آلبالو وارد آلبالو می شویم وبا یک حرکت چرخشی دور هسته را آزاد می کنیم  وبعد با یک فشار ملایم هسته را از سمت دم خارج می کنیم .البته بعدش کم کم دستتون راه می افته وبدون اینکه آلبالو را له کنید سریع تموم می شه شکر را رابه آلبالوها اضافه می کنیم  ومی گذاریم در یخچال حدود سه چهار ساعت بمونه .(بهتره ظرفتون ترجیحا لعابی واگه نداشتید مثل من تفلون باشه )

در طی این مدت آلبالو ها حسابی آب می اندازه .

قابلمه را روی شعله زیاد قرار می دهیم تا به جوش بیاد .بعد کمی حرارت را ملایم می کنیم تا حدود بیست وپنج دقیقه بجوشه.در حین جوشیدن کف اون را می گیریم .ودر مرحله آخر وانیل را هم به اون اضافه می کنیم .

نکته مهم :در قابلمه باید باز باشه تا رنگ آلبالو ها تغییر نکنه . 

در این مرحله مربای ما آماده هست .مربا را ازصافی رد می کنیم و شربت آن را مجددا روی شعله می گذاریم تا قوام بیاید .حدود یک ربع طول کشید .

نکته مهم :آلبا لو نباید بیش از مدت نیم ساعت بجوشه .چون تیره می شه .

علامت قوام اومدن شربت هم اینه که حباب هایی روی شربت دیده می شه .همینطور اگه مقداری از شربت را سرد کنید به سختی از قاشق چکه می کنه .

در آخر می گذاریم شربت سرد بشه و آن را در شیشه در بسته در یخچال نگهداری می کنیم .

من همیشه برای درست کردن شربت یک سوم لیوان شربت آلبا لو ،یک سوم خورده یخ ویک سوم لیوان را آب سرد می ریزم .خیلی خوشمزه می شه .نوش جان .