این هم یک دسر موزاییک با طعم قهوه  که البته جزه دسرهای خورده شیشه محسوب می شه ولی به علت اینکه واقعا شکل موزاییک هست .ترجیح دادم از این اسم استفاده کنم .به آن دسته از دوستانی که طعم تلخ قهوه را می پسندند توصیه می کنم حتما یک بار آن را امتحان کنند . در منزل ما که این دسر را بیشتر آن نوعی که خورده شیشه هاش از ژله بود پسندیدند .این را هم بگم که ایده درست کردن این دسر با این طعم ،ایده دوست خوبم نجما خانوم مدیر بخش آشپزی مامی سایت هست که از ایشون کمال تشکر را دارم .


موادلازم :

برای خورده شیشه نسکافه:

نسکافه :دو قاشق غذا خوری سر خالی

شکر :هشت قاشق غذا خوری سر پر

پودر ژلاتین :12 گرم (حدودا 5/1 قاشق غذا خوری سر پر )

آب جوش :5/1 لیوان(یک لیوان ونیم )

برای خورده شیشه شیر نسکافه:

کافی میکس :دوبسته (هر بسته 18 گرم بود )

شکر :4 قاشق غذا خوری

پودر ژلاتین :12 گرم (حدودا 5/1 قاشق غذا خوری سر پر)

آب جوش :5/1 لیوان(یک لیوان ونیم )

برای دسر پایه :

شیر :سه لیوان

شکر :4/3لیوان

خامه :100 گرم

وانیل :یک قاشق چایخوری سر خالی

پودر ژلاتین : ۲۵گرم(۳ قاشق غذا خوری سر پر )

طرز تهیه :

ابتدا طرز تهیه ژلاتین را توضیح می دهم که در هر سه قسمت ژله یکسان هست .به این ترتیب که پودر ژلاتین را با 2-3 قاشق غذا خوری آب سرد مخلوط می کنیم به طوریکه حالت اسفتنجی پیدا می کند .وبعد آن را روی بخار کتری می گذاریم تا به روش بن ماری حل بشه وحالت شیشه ای پیدا کنه وشفاف بشه .

برای تهیه قسمت نسکافه ای ،نسکافه را باشکر خوب مخلوط می کنیم وبعد با آب جوش مخلوط می کنیم تا کاملا حل بشه ودر آخر ژلاتین آماده شده را به آن اضافه می کنیم در ظرف مسطحی می ریزیم (برای راحت برش دادن آن )ودر یخچال می گذاریم .

به همین ترتیب دوبسته کافی میکس وشکر را با آب جوش مخلوط می کنیم وخوب هم می زنیم تا کاملا حل بشه وبعد هم ژلاتین حل شده را به آن اضافه می کنیم ودر قالب می ریزیم ودر یخچال می گذاریم تا کاملا ببنده .

وقتی دو تا ژله فوق کاملا بست آنها را برمی گردانیم وبه قطعات 1-2 سانتی متر برش می زنیم و در یخچال نگهداری می کنیم .

حالا می رویم سراغ دسر پایه به این ترتیب که ابتدا شیر وشکر راروی حرارت می گذاریم تا شکر کاملا حل بشه .بعد از روی حرارت برمی داریم وخامه ووانیل را به آن اضافه می کنیم ودر حالیکه مخلوط شیر وشکر نیم گرم هست (اگه شیر داغ باشه می بره )ژلاتین حل شده را به آن اضافه می کنیم .

برای قرار دادن خورده شیشه ها در دسر پایه دو راه دارید .

اول اینکه دسر پایه را در قالب ژله بریزید ودر یخچال به مدت حدود یک ساعت ویا بیست دقیقه در فریزر (البته زمان به برودت یخچال فریز تون بستگی داره )قرار دهید تا ژله پایه کاملا نیم بند بشه وبعد خورده شیشه ها را در آن قرار می دهیم .وهر جا که خواستیم مخصوصا در اطراف قالب قرار می دهیم تا دیده بشه.

راه دوم اینه که دسر پایه را در ظرف دیگه می ریزیم ودر فریزر می گذاریم تا کاملا مثل سفیده تخم مرغ بشه .بعد خورده شیشه ها را در قالب ژله می چینیم ودسر پایه نیم بند شده را به آرامی روی آن می ریزیم به طوریکه خورده شیشه ها تکان نخورند .

در نهایت به هرروشی که اینکار را کردیم قالب را به مدت 4-5 ساعت در یخچال می گذاریم تا کاملا ببندد .

برای برگرداندن ژله ابتدا دور ژله را بانوک چاقو آزاد می کنیم و بر می گردونیم .اگه برنگشت 30 ثانیه قالب را در آب گرم فرو می کنیم وبعد بر می گردونیم .البته دسر من راحت بدون فروکردن در آب گرم برگشت .

یک نکته مهم :اگه می خواهید دسر را بعد از برگردوندن در ظرف سرو به راحتی جا به جا کنید قبل از برگرداندن دسر ظرفتون را خیس کنید