دوستان گلم .همانطور که اول رمضان قول داده بودم بلاخره حلیم من هم آماده شد .البته فکر نکنید که درست کردن حلیم خیلی سخته .برعکس ..از یکی شنیدم که اگه خانوم ها می دونستند که پخت حلیم از خیلی خورش ها ساده تره اینقدر صف حلیم در شبهای ماه رمضان طولانی نمی شد .تازه حلیم خونگی یک چیز دیگه هست وکیفیت حلیم های بیرون حتی نوع درجه یک آن هم به پای حلیم خونگی نمی رسه .امیدوارم تا پایان ماه رمضان برای یک بار هم که شده امتحان کنید .مخصوصا آناهیتا خانوم گل که تا حالا چندین بار سراغ حلیم را گرفتند .


مواد لازم :برای ۸ نفر

گوشت گوسفند (بهتره گوشت سردست باشه که چربی آن کمی بیشتره ):۵۰۰ گرم

گندم پوست گرفته :۵۰۰ گرم

نمک :یک قاشق غذا خوری

دارچین :یک قاشق چای خوری

روغن حیوانی یا کره :حدود ۵۰ گرم

کره یا روغن حیوانی ،شکر ،دارچین وکنجد،خلال پسته وبادام  برای تزیین :به میزان لازم

طرز تهیه :

گندم را از شب قبل خیس می کنیم .

حدود دو قاشق روغن کف قابلمه می ریزم وگوشت ها را کمی تفت می دهیم.

 

سپس گندم را به آن اضافه می کنیم وحدود ۸ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم .

بعد ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد .سپس حرارت را خیلی خیلی کم می کنیم ودر قابلمه را می گذاریم تا حدود ۵ ساعت گوش وگندم بپزه .در این مدت اصلا محتویات دیگ را هم نمی زنیم .گاهی هم به آن سر می زنیم تا اگه اب آن کم شده باشه کمی آب جوش به ان اضافه کنیم .گندم وقتی خوب پخته می شه به اصطلاح می شکفه که در تصویر هم مشاهده می کنید

 از نمای نزدیک تر

گوشت ها را از قابلمه خارج می کنیم .ومی گذاریم کمی حرارت آن کم بشه واز داغی در بیاد .

گوشت ها را ریش ریش می کنیم وگندم ها  را با گوشت کوب برقی یا غذا ساز کاملا نرم می کنیم .در موقع ریختن در غذا ساز اگه گندم ها خیلی سفت بود کمی آب جوش به آن اضافه می کنیم تا خوب له بشه .

حالا گندم وگوشت هارا (کمی از آن را برای تزیین کنار می گذاریم ) را با هم مخلوط می کنیم وحدود نیم ساعت روی حرارت به هم می زنیم .

دراین فاصله دارچین وروغن یا کره ونمک را هم اضافه می کنیم (اگه گوشت خیلی چرب بود از ۵۰ گرم کمتر می ریزیم ).وقتی حالت کشدار پیدا کرد حلیم ما حاضره .به همین سادگی

روی آن را بهتره  روغن حیوانی بریزیم وبعد با کنجد ،خلال پسته ،خلال بادام ودر صورت تمایل شکر ودارچین تزیین کنیم .