کیک خامه ای با توت فرنگی

مواد لازم :لطفا برای دیدن پیمانه اینجا را ببینید.

برای کیک:

تخم مرغ :شش عدد

آرد :150 گرم یا یک پیمانه ویک قاشق سوپ خوری

شکر :150 گرم یا سه چهارم پیمانه

آب داغ :پنج قاشق سوپ خوری یا 75 سی سی یا یک سوم لیوان

وانیل خالص :یک دوم قاشق چایخوری

بیکینگ پودر :یک قاشق چایخوری سر پر

برای شربت وانیلی :

شکر :یک سوم پیمانه

آب :یک سوم پیمانه

آبلیمو :دو قاشق غذا خوری

وانیل :یک چهارم قاشق چایخوری

برای تزیین :

توت فرنگی :حدود یک لیوان ونیم

خامه فرم گرفته  :ششصد گرم

طرز تهیه :

این کیک ،یک کیک اسفنجی واقعی هست یعنی دیگه افزودنی مثل شیر و یا ماست و یا روغن نداره و بسیار لطیف و خوشمزه هست .فقط در درست کردن این کیک باید سرعت عمل کمی بیشتر باشه ومواد ان باید خیلی دقیق وترجیحا با ترازوی دیجیتالی اندازه گیری بشه .

ابتدا فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد ویا 350 فارنهایت ،روشن می کنیم .

زرده وسفیده را جدا می کنیم .و اول کار زرده را با تمام شکر و وانیل با هم زن برقی می زنیم وآب داغ را به آن می افزاییم .آب باید داغ باشه تا شکر را در خودش حل کنه .حدود شش الی هفت دقیقه آن را می زنیم تا روشن وکشدار بشه .

سپس تیغه های همزن را عوض می کنیم و سفیده را آنقدر می زنیم تا فرم بگیره وقتی کاسه را وارونه می کنیم از کاسه نریزه .

حالا سفیده را آرام به زرده وشکر اضافه می کنیم  وبا لیسک خیلی آروم ودورانی و دریک جهت به هم می زنیم تا فقط مخلوط بشوند ولی حالت پفکی داشته باشه .(خیلی مهم)

آرد و بیکینگ پودر را که سه بار الک کردیم را به تدریج به آن  می افزاییم .و باز هم خیلی آهسته با لیسک به حالت دوارنی وخیلی آهسته ودر یک جهت هم می زنیم تا حالت پفکی داشته باشه و فقط آرد با بقیه مواد مخلوط بشه .

قطر قالب من 26 سانتیمتر هست ولی اگه دوست داشتید ارتفاع کیک بیشتر باشه می تونید از قالب با قطر 23 سانتیمتر استفاده بفرمایید .

قالب که کف ان صاف باشه و بهتره تفلون باشه را اصلا چرب نمی کنیم و فقط کف آن را کاغذ روغنی می اندازیم .مایع کیک را  در قالب می ریزیم (معملا باید یک سوم قالب خالی باشه )و در طبقه وسط فر به مدت 30 تا سی وپنج دقیقه می پزیم .(البته زمان پخت بسته به حرارت فر داره و لطفا بعد از نیم ساعت آن را چک بفرمایید )

حالا کیک را روی پنجره بر می گردانیم تا سرد بشه و بعد از سرد شدن می تونیم روی آن را سلفون  بکشیم ودر یخچال می گذاریم تا کمی بیات بشه .

در این فاصله ،برای درست کردن شربت وانیلی شکر وآب را مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد و شکر کاملا حل بشه و کمی قوام بیاد .آن را از روی حرارت بر می داریم وآبلیمو ووانیل را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا سرد بشه .

کیک را از ارتفاع به دو قسمت می کنیم و با کمک قلم مو نصف شربت وانیلی را روی قسمت اول می مالیم .

سپپس به کمک پالت خامه فرم گرفته را روی آن کاملا صاف می کنیم .

توت فرنگی ها ورقه ورقه شده روی آن می چینیم .

نیمه دوم کیک را با کمی فشار (البته برعکس ) روی آن قرار می دهیم .

نیمه دوم شربت وانیلی را روی آن می مالیم و ابتدا برای روکش اول کمی خامه روی کیک می مالیم وسپس آن را در یخچال می گذاریم تا خودش را بگیره .

سپس مجددا مقداری خامه فرم گرفته را مجددا روی آن صاف می کنیم .و با توت فرنگی تزیین می کنیم .

این هم یک برش باقیمانده از کیک .

خیلی خوشمزه می شه .........نوش جان ..

                          

 

                           

 

                                    

 

/ 2 نظر / 114 بازدید
fb

salam shoma az ch khame i astafade mekoned

pegah

cheghadr khoshghele[قلب]