لازانیا

مواد لازم : برای حدود هشت نفر (اگه دوست داشتید برای 4 نفر درست کنید لطفا سس سفید را کمی بیشتر از نصف درست کنید)

لازانیا :یک بسته 500 گرمی

گوشت چرخ کرده :نیم کیلو

پیاز متوسط :دو عدد

سیر :دو حبه

قارچ :300 گرم

رب گوجه :چهار قاشق غذا خوری

ادویه کاری :دو قاشق مربا خوری

نمک و زرد چوبه :به میزان لازم

پنیر پیتزا : 400گرم

مواد لازم برای سس سفید:

شیر :سه لیوان ونیم

آرد :پنج قاشق غذا خوری

کره :30 گرم

نمک وفلفل :کمی

طرز تهیه :

ابتدا گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه با کمی آب تفت می دهیم و پیاز خرد شده وسیر رنده شده را هم به آن اضافه می کنم ومی گذاریم با حرارت کم تفت بخوره .به این صورت گوشت چرخکره حالت پفکی پیدا می کنه وبعد در آخر ادویه کاری ونمک وکمی زردچوبه و رب گوجه را به آن اضافه می کنیم .ومجددا کمی تفت می دهیم .

در این فاصله قارچ را به صورت ورق های نازک برش می دهیم و با کمی کره (10 گرم ) روی شعله زیاد تفت می دهیم وحدود یک قاشق غذا خوری آب لیمو به آن اضافه می می کنیم تا تغییر رنگ ندهد .ودر آخر با گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم .

برای تهیه سس سفید هم ابتدا ارد را در شیر سرد خوب حل می می کنیم وبعد روی حرارت می گذاریم تا غلیظ بشه .در طی ایم مدت باید مرتب هم بزنیم وگرنه ته می گیره و گلوله گلوله می شه .وقتی کمی غلیظ شد (مثل ماست شل ) کره هم به آن اضافه می می کنیم وصبر می کنیم تا کره ذوب بشه واز روی حرارت بر می داریم .در آخر کمی نمک وفلفل هم به آن اضافه می کنیم .

ورقه های لازانیا را در دیگ نسبتا بزرگ با مقدار زیادی آب ونمک وکمی روغن می جوشانیم .(بهتره قبلش تست کنید ببینید که ورقه ها در دیگ جا می شوند یا نه ).حین جوشیدن لازانیا باید با کفگیر به ارامی ورقه ها را جابه جا کنیم تا بهم نچسبند .لطفا این کار را خیلی آروم انجام بدهید تا ورقه ها خورد نشوند .معمولا زمان جوشاندن لازانیا روی بسته آن هست ولی خودتون کمی زودتر تست کنید که ورقه های لازانیا له نشوند .اگه کمی نپخته باشند در فر کاملا نرم می شوند .سپس آنها را در صافی بریزید وکمی آب سرد روی آن بگیرد وخیلی ارام ورقه ها را از هم جدا کنید وکنار هم بپچنید .می تونید از یک سینی ویا حوله تمیز استفاده کنید .حالا اگه چند تا از ورقه ها هم خورد شدند اشکالی نداره .چون معمولا وقتی لازانیا ها را در ظرف می چینید کناره های آن خالی می مونه که می تونید از این تکه ها استفاده کنید .

برای چیدن لازانیا هم به این ترتیب عمل می کنید که ابتدا چند ورقه لازانیا را کف ظرف پیرکس ویا نچسب قرا می دهید.البته قبلش کف ظرف را باکمی روغن چرب کنید . (بهتره پیرکس باشه که بتونید با همون ظرف لازانیا را سر میز ببرید ).بعد از ان مقداری پنیر رنده شده ویا ورقه ای روی آن قرار می دهید  (تجربه من نشون داده که در این مرحله پنیر رنده شده بهتره ) .

سپس مخلوط گوشت چرخکرده وقارچ و روی آن هم سس  سفید به طوری که سس سفید روی گوشت را کامل بپوشاند .

این ترتیب را تکرار می کنید تا لایه آخر که باید ورقه های لازانیا باشد .

روی آن سس مابقی سس سفید و سپس پنیر پیتزا (اینجا بهتره ورقه ای باشه ) قرار می دهیم ودر طبقه وسط فر با حرارت متوسط حدود یک ساعت ونیم تا بپزه (حرارت حدود 160 درجه سانتی گراد با فر برقی ).چون حرارت فرها متفاوت هست حتما بعد از یک ساعت لازانیا را چک کنید تا مطمئن باشید نمی سوزه .

اگه روی آن برشته نشد حدود پنج دقیقه هم گریل را روشن کنید .روی آن را هم می تونید با سس گوجه فرنگی تزیین کنید .

لطفا بگذارید لازانیا کمی از داغی بیفته وبعد، قبل از بردن سر میز با چاقوی تیز لازانیا را برش بدهید (مطمئن باشید برش ها تا کف ظرف ادامه داشه با شه تا قطعات لازانیا کاملا از هم جدا باشند اینطوری سرو آن برای مهمانان عزیزتون راحت تره .).نوش جان .

/ 0 نظر / 204 بازدید