عدس پلو با زیره

 مواد لازم :

اینجا لازمه توضیح بدم برای اینکه بخواهید این غذا را به تعداد افراد خونه درست کنید بهتره ملاک شما مجموع پیمونه های عدس وبرنج باشه و نسبت برنج به عدس هم ۳ به ۱ باشه مثلا برای دونفر حدود یک پیمانه ونیم برنج و نصف پیمانه عدس لازمه .

مقدار مواد زیز برای حدود ۵نفر هست

برنج :۳ لیوان

عدس :یک لیوان

کره :۳۰ گرم

گوشت ران یا سر دست :یک کیلو

سیب زمینی :دوعدد متوسط .دل به خواه برای ته چین

زیره درسته سیاه :دو قاشق غذا خوری

نمک به مقدار لازم

ادویه پلویی شامل پودر زیره ودارچین وهل :یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه :

این غذا در اصل به صورت دمپخت (کته ) تهیه می شه ولی شما می تونید برنج را آبکش کنید وبقیه مواد را لای اون دم بگذارید .

من این غذا را در پلوپز درست کردم (برای راحتی )

ابتدا برنج وعدس را  خیس می کنیم .(برای کته وپلوپز به ازای هر پیمانه برنج یک وربع پیمانه آب ویک قاشق چای خوری نمک لازمه البته میزان آب با توجه به نوع برنجتون ممکنه کم وزیاد بشه )

گوشت را با کمی زرد چوبه وفلفل می گذاریم بپزه ووقتی نیم پز شد عدس را به اون اضافه می کنیم  البته باز هم بستگی به جنس عدس داره ولی حدود سه ربع هم طول می کشه تا عدس پخته بشه در اخر پخت وقتی گوشت وعدس خوب پخته شدند کمی نمک اضافه می کنیم تا به خورد گوشت وعدس بره .خوبه که  در آخر پخت حدود نصف لیوان آب داشته باشه.بعد گوشت ها را از عدس جدا می کنیم.

 

زیره را هم اول پاک می کنیم وبعد خوب می شوییم .

من اغلب در پلوپز هم ته دیگ سیب زمینی درست می کنم به این صورت که سیب زمینی ها را باضخامت حدود یک سانتی متر ورقه ورقه می کنم کمی نمک روی آن می پاشم وکف پلوپز می چینم .البته قبلش کم روغن هم کف پلوپز می ریزم .

 

 خیلی آروم  آب وبرنج را روی اون می ریزیم به طوریکه سیب زمینی ها تکون نخورند (بهتره اول یواش آب را بریزید و بعد برنج را)

 

  وقتی برنج سنجاق جوش شد یعنی به ترتیب  زیره وسپس عدس وادویه پلویی و کره را به اون اضافه می کنیم

 

گوشتها را هم روی اون می چینیم

 

می گذاریم برنج دم بکشد وهر چقدر که دوست داریم ته دیگ بیشتری داشته باشد بیشتر به اون زمان می دهیم .

در اخر هم می تونیم گوشت ها را جدا برداریم وبرنج را قالبی بر گردونیم ویا اینکه عدس پلو را در دیس بکشیم وبا کشمش تفت داده شده و همون سیب زمینی های ته دیگ تزیین کنیم .

نکته اول :اینکه برای اینکه برنج شما قالبی برگرده .حدود دو سه دقیقه بعد از خاموش کردن پلوپز در اون را بگذارید وصبر کنید .وسپس برگردونید

نکته دوم :برای تفت دادن کشمش پلویی ابتدا کشمش ر ا پاک کرده وحدود نیم ساعت صبر کنید تا خیس بخوره وبعد به مدت خیلی کوتاه(دو دقیقه ) در مقدار کمی کره وبا حرارت ملایم تفت بدهید ودر آخر هم به اون ادویه پلویی اضافه کنید .

/ 32 نظر / 67 بازدید
نمایش نظرات قبلی
آفتاب

سلام .میشه طرز تهیه یه حلوای خیلی خوشمزه روهم یاد بدی .مچکر

شادی

رویا جون من هر وقت بیام وبلاگت دل ضعفه می گیرم. خیلی دستور خوبی بود. مخصوصا زیره و اب گوشت. ممنون

وو

دوست عزیز سلام من تازه با این وبلاگ کامل و قشنگ آشنا شده ام . و از این بابت خیلی خوش شانس بودم زیرا هر دفعه با نکته تازه ای روبرو می شوم که در عین حال کاربرد عملی هم دارد و بسیار جالب است.ببخشید مرتب سوال میکنم.شما در زمان استفاده از پلوپز, در پلوپز را در هنگام پخت برنج می گذارید و هنگام دم کردن از دمکنی استفاده می کنید و یا در هنگامی که برنج و آب اندازه گیری شده می جوشد , در پلوپز را نمی گذارید و بعد از تمام شدن آب برنج از دمکنی استفاده می کنید؟ با تشکر از راهنماییتان در ضمن اگر زحمتی نیست دستور این عدس پلوی خوشمزه را در لیست انواع پلو ها هم قرار دهید چون این دستور فقط در عناوین مطالب وبلاگ قرار دارد و من به طور اتفاقی با این طرز تهیه آشنا شدم و چون قبلا در لیست انواع پلو ها آن را نخوانده بودم اگر اتفاقی با آن برخورد نمی کردم شانس بزرگی را از دست می دادم و خیلی حیف می شد به هرحال در این مورد خیلی خوش شانس بودم. باز هم اگر زحمتی نیست پلو های مخلوط را هم در پلوپز با تمام نکات ریزه کاری آموزش دهید.ببخشید خیلی وقتتان را گرفتم .پیروز و سلامت باشید.

وو

دوست عزیز سلام ببخشید مجددا مزاحمتان شدم. سوالی درباره تهیه ته دیگ سیب زمینی در پلوپز داشتم. من وقتی که برنج خیس شده را به همراه آب اندازه شده در پلوپز ریختم ( البته همانطور طبق دستور تهیه غذا به آرامی ابتدا آب وسپس برنج را اضافه کردم)سیب زمینی ها در پلوپز شناور شده به طوری که پس از اتمام پخت برنج ها ته دیگ شده و سیب زمینی ها به صورت پخته بعد از لایه برنج ته_ _دیگی قرار داشت.لطفا در مورد رفع این مشکل و اینکه بتوانم مانند عکسهای زیبای شما ته دیگ سیب زمینی داشته باشم مرا راهنمایی بفرمایید.باتشکر پیروز و سلامت باشید

violet

لطفا طرز تهيه كلم بلو رو هم آموزش بدين.ممنون ميشم رويا خانوم

میثا

رویا جونم سلام,ببخشید من یه سوال داشتم در مورد زرشک,گشتم ولی زرشک پلو رو پیدا نکردم که اونجا بنویسم,دستورش هست؟ حالا سوالم:من هر وقت زرشک رو تفت میدم دور از جونتون می سوزونمش!تو اشپز انلاین نوشته بود که میریزن تو اب و با شکر و زعفرون میزارن روی شعله.شما چیکار می کنید؟کدوم بهتره؟

میثا

ممنونم دوست گلم,ولی چندتا سوال برام پیش اومد:شکر رو چرا اضافه می کنیم؟زعفرون اب کرده باعث نمی شه که روغن دود کنه؟ببخشید اگه خستتون می کنم

پریناز

سلام خسته نباشید من اولین غذایی میبینم که توش پیاز نداره اونوقت غذا بوی گوشت نمیده

مامان فرشته ها

سلام عزاداریهاتون قبول باشه ان شاالله[گل] ما رو هم وقت عزاداری و اشک ریختن بر مصائب اهل بیت علیهم السلام یاد کنید لطفا[گل]آخه ما یه جورایی همکاریم مثلا،البته سابقه شما تو این زمینه بیشتره و حکم استاد ما رو دارید

fb

salam kadbano babakshid in gosht chiie ziead nes [متفکر]