خورش فسنجون

مواد لازم :(برای حدود 7- 8 نفر )

مرغ :حدود 5/1تا 2 کیلویی

گردو :750 گرم

پیاز :یک عدد

سیر :یک تادوحبه(البته دل بخواه هست )

رب انار :5-6 قاشق غذا خوری

نمک :به میزان لازم

طرز تهیه :

گردو بهتره گردو همون سال باشه وخیلی مونده نباشه ورنگ آن هم روبه سیاهی نرفته باشه .آخه مزه آن تلخ می شه .گرد را با غذا ساز خوب پودر می کنیم به همین صورت  که در تصویر می بینید .

حالا گردو پودر شده و یک پیاز ریز خرشده و سیر رنده شده وآب را می گذاریم روی حرارت وابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاد وبعد حرارت را فوق العاده کم می کنیم .ومی گذاریم حدود سه ساعت خوب گردو روغن بیندازه .می توانید برای اینکه گردو به روغن بیفته وسط های کار یکی دوتا قالب یخ به خورش اضافه کنید تا به اصطلاح این شوک باعث خارج شدن روغن گردو بشه .(در این مرحله دو سه بار هم به آن سر می زنیم تا گردو ته نگیره واگه آب آن خیلی کم شد حدود یک لیوان آب جوش به آن اضافه بفرمایید .)

بهتره مرغ را به قطعات کوچکتر برش بدهیم مثلا مرغ متوسط را هشت قطعه کنیم . حالا مرغ ونمک  به قابلمه اضافه می کنیم.ومجددا می گذاریم تا حدود یک ساعت مرغ کاملا بپزه .

همینطور که می بینید روی سطح خورش کاملا روغن ایستاده  (در مقایسه با عکس قبلی )

وقتی مرغ کاملا پخته شد رب انار را به آن اضافه می کنیم ونمک آنرا اندازه کرده ..فقط حدود یک ربع می گذاریم تا با حرارت ملایم بجوشه و خورش جابیفته .(میزان رب انار به غلظت آن وذاوقه شما بستگی داره ....رب انار من ترش ونسبتا غلیظ بود ).بعضی ها هم به خورش یکی دو قاشق شکر اضافه می کنند تا ملس بشه ولی من خورش فسنجان را بدون شکر می پسندم .نوش جان

                                      

                                                    

/ 0 نظر / 47 بازدید