شامی گیلانی

 

 

دوستان عزیزم اینجا کپی وبلاگ" مطبخ رویا"است.در صورت تمایل به مطرح کردن سوال ویا اظهار نظر به وبلاگ اصلی مراجع فرمایید..

 

                              آدرس اصلی وبلاگ اینجاست

 

 

 

                                          مطبخ رویا

نکته قابل  توجه و مهم :مواد زیر را پس از اینکه تبدیل به خمیر شامی شد را به سه قسمت می کنیم و دو قسمت را به صورت بسته بندی در فریزر می گذاریم . و یک سوم مواد  حدود ده شامی می شه که برای دو الی سه نفر کافیه ..

مواد لازم :

گوشت گوسفند  بدون استخوان وچربی (مغز ران ):250 گرم

لپه :250 گرم

نخودآبگوشتی  :250 گرم

سیب زمینی :یک عدد متوسط

پیاز متوسط :یک عدد

نمک وفلفل به میزان لازم

(مواد زیر برای یک سوم خمیر فوق هست )

تخم مرغ :یک عدد

زرد چوبه :یک قاشق چایخوری

آرد نخودچی :یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا گوشت را با اب سردروی حرارت زیاد می گذاریم تا به جوش بیاد و بعد کف روی اب را می گیریم و نحود و لپه ای که از قبل خیس کردیم را به آن اضافه می کنیم و سپس صبر می کنیم تا مجددا به جوش بیاد ..حرارت را را ملایم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا دو تا سه ساعت بپزه .(البته می تونیم از زود پز هم استفاده کنیم .)

وقتی گوشت کاملا پخته شد نمک وفلفل دیگ را اندازه می کنیم و سیب زمینی و پیاز را هم می افزاییم .

صبر می کنیم تا بقیه مواد هم بپزه و کاملا اب دیگ تموم بشه .

حالا کلیه مواد فوق را چرخ می کنیم ویا با گوشت کوب ،می کوبیم .

در این مرحله مواد را به سه قسمت می کنیم و دو قسمت را در کیسه فریزر قرار می دهیم و آنرا فریز می کنیم .به یک قسمت باقیمانده یک عدد تخم مرغ و یک قاشق چایخوری زردچوبه می افزاییم و آنرا کامل ورز می دهیم و در صورت نیاز یک قاشق ارد نخودچی را به آن اضافه می کنیم .

حالا ابتدا با کمی آب دست را مرطوب می کنیم واز خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم کف دست آنرا به شکل دایره در می آوریم و با سر انگشت وسط آنرا سوراخ می کنیم و در ماهیتابه که قبلا روغن در آن داغ شده می چینیم .پس از چیدن شامی ها در ماهیتابه به سرعت حرارت را کم می کنیم .چون این شامی همه موادش پخته هست و خیلی سریع می سوزه .

و قتی یک طرف شامی کاملا پخته شده به ارامی شامی ها را برمی گردانیم .قبل از ان به شامی ها دست نمی زنیم چون خیلی ترد هست و سریع خرد می شه .

شامی آماده هست وبا سبزی خوردن فوق العاده خوشمزه هست ...نوش جان

                   

                                                 

                                          

/ 153 نظر / 91 بازدید
نمایش نظرات قبلی
افرشته

وای به به -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام فرشته خانوم ...خیلی خوش آمدید ...

آفاق

سلام رویا جان. نماز و روزهاتون قبول باشه. الهی که همیشه سلامت و شاد باشی. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام آفاق خانوم عزیزم ....خیلی خوش آمدید ....طاعات شما هم قبول باشه ....به همچنین دوست گلم

killiper

3باره سلام خواهش مي كنم رويا جون من درسايي كه از شما گرفتمو پس مي دم.بازم ممنون! -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام به روی ماهتون .....اختیار دارید شما خودتون استادید و بسیار با سلیقه و کدبانو....

صوری

سلام بر فرشته آشپزخونه رویاااااااااااااااا جووووووووووووووون من وقت کردم یه سرکی بزنم بهتون هاااااااااا خاونمی جون بامیه ها حرف نداره مخصوصا کوچولو توپولو طلایی شده بعدش هم این بوی بامیه آدمو مست میکنه و نمیشه اون روز بامیه خورد . من عاشق اون گوش فیلهای شما شدم جووون باید بپزم و بخورم ...برای مهونی ماه رمضون هم میخام دسر ژله آکواریوم درست کنم حتما عکسشو براتون می فرستم ....قربون شما راستی برای همه دستور تهیه گذاشتین الامن ..من بستنی میخاهم از گرما کم شد شد سرما هاااا رویا جووون منتظرم عزیزم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلااااااااااااااااااااااااااام دوست عزیزززززززززززززززززم .....خیلی خوش آمدید صوری خانوم نازنینم ...امیدوارم از درست کردن گوشه فیل وبامیه لذت ببرید ومهمونی هم خیلی خوب برگزار بشه ...به روی چشم ..

هستی.......

عزیزم مرسی از راهنماییت خیلی ماهیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی منتظر کیک وشیرینی جدیدم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام هستی خانوم گلم ....خواهش می کنم .چشم به روی چشم

هستی.......

رویا جونم خامه رو کیکتو فقط با پالت صاف میکنی؟و بخوام کمی از خامم رنگی شه چه کنم؟ عزیزم واسه 2سوالم راهنماییم کن مرسی -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام مجدد هستی خانوم عزیزم ....بله دوست خوبم من از پالت استفاده می کنم ....لطفا قبل از زدن خامه یکی دوقطره رنگ اضافه کنید وبعد خامه را می زنیم تا فرم بگیره

مروارید

سلام عزيزم. من تازه با مطبخ رويا اشنا شدم واقعا كارتون حرف نداره...من هنوز مجردم ولي عاشق اشپزي. مرسييييييييييييييييييييييييييييييييي خوش به حال همسرتون....منتظره غذاهاي خوجمزه ديگتون هستم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیز وجدیدم ...خیلی خوش آمدید ...از آشنایی با شما خیلی خوشحالم ....امیدوارم با هم از آشپزی لذت ببریم ...

مروارید

واي رويا جون انگار پيام تكراري زدم. متاسفم گلم. بازم ملسي -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا کنه دوست خوبم ...اختیار دارید ...باز هم از آشنایی با شما خیلی خیلی خوشحالم ..

شبنم

سلام.خدا قوت دستتون درد نکنه .تا به حال خیلی استفاده کردم.امشب مادرم از دستور اینجا سالاد پاستا درست کرد.فوق العاده بود. عزیز یه سری به ما میزنی؟؟؟ منتظر نظرات قشنگتون میمونم... -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیزم ...نوش جانتون دوست نازنینم ...حتما خدمت می رسم .....

منا

سلام رویا خانوم خوبین؟ دستور آشپزیتون حرف نداره.چندتاشونو درست کردم همه مشتری شدن. ممنون به خاطر دستورای کاملتون راستی عزیزم شما می دونین چه جوری می شه قره قروت را درست کرد ؟ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم ....خیلی خیلی خوش آمدید ...ممنون از محبتتون ...بله ...وقتی کره دوغ را می گیرند انرا می جوشانند و مواد را در تنظیف می ریزیم و آب با قیمانده را کمی شیر می جوشانند تا قهوه ای بشه ..راستش من درست کردن آن را دیدم ولی تا حالا خودم درست نکردم ...