شیرینی کشمشی

مواد لازم:

پودر شکر :۳۰۰ گرم

آرد :۲۵۰ گرم

روغن جامد:۷۵ گرم

کره :۱۰۰گرم

کشمش پلویی ریز :۱۲۰ گرم

تخم مرغ :۳ عدد

وانیل :یک قاشق چایخوری سر خالی

بکینگ پودر :نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه :

ابتدا کره وروغن جامد را که در دمای اتاق اب شده اند را ۵دقیقه می زنیم وبعد پودر شکر را و وانیل را هم اضافه می کنیم ومجددآ ۱۰ دقیقه با همزن می زنیم تا سفید شود .سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم وبعد از هر بار اضافه کردن تخم مر غ هم دودقیقه می زنیم تا تخم مرغ کاملأ با مواد مخلوط شود.

از این به بعد دیگه همزن را کنار می گذاریم و اول آرد وبکینگ پودر الک شده را خیلی به آرامی اضافه می کنیم وبا لیسک وحرکت دورانی به هم میزنیم.

 

 

 اصلأ نباید زیاد به هم بزنیم.ودر آخر کشمش را اضافه می کنیم.غلظتش باید مثل تصویر بشود

.

  سپس با قاشق چای خوری به اندازه فندق از خمیر شیرینی بر میداریم ودر سینی فر با فاصله می چنیم .کف سینی را کاغذ روغنی می اندازیم ولی چرب نمی کنیم .

 مدت پخت ۱۰ دقیقه در حرارت ۱۴۰ درجه سانتی گراد می باشدحدودآ ۲۰۰ عدد شیرینی با این مقدار شیرینی خواهید داشت.

البته حرارت فرها متفاوت است.شما می تونید اول کار چند دونه شیرینی در فر بگذارید تا هم زمان وهم سایز شیرینی ها دستتون بیاد .این نکته خیلی مهم است.

چند نکته:

۱-اندازه شیرینی ها سلیقه ای است  ولی در عید معمولأ سایز شیرینی ها کوچولو است.

۲-فر را ۵ دقیقه قبل از پخت روشن کنید وبه طور کل نباید زیاد داغ باشه وهر چه به آخر نزدیک می شیم مدت پخت کمتر می شه.

۳-هیچ وقت با قیف شیرینی ها را نزنید چون کشمش ها در دهانه ماسوره گیر می کنه.

۴-حتمآ باید بگذارید شیرینیها کاملأ سرد بشه وبعد از کاغذ روغنی جدا کنید .

۵- لطفآ شیرینی ها را در ظرف در بسته نگهداری کنید.

۶-می تونید روغن جامد را جایگزین کره بکنید وبه طور کلی ۱۰۰گرم روغن جامد معادل ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم کره است.

/ 13 نظر / 71 بازدید
نمایش نظرات قبلی
تستر اعظم

سلام ممنون از وبلاگ پر بارتون. منم شیرینی کشمشی درس کردم که خیلی خوشمزه شد فقط مشکلش این بود که 2 روزه بیات شد نمیدونم مال شما چطور شد -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیزم .....من شیرینی ها را در ظرف دربسته نصف در یخچال ونصف در فریزر نگهداری می کنم .....تا آخر عید هم خوب بود .

آذر

سلام رویا جون منظورتون از" آرد " آرد شیرینیه؟ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام آذر خانوم .بله دوست عزیزم .

sara

salam va mamnoon az dastoorate ashpazie khobeton , man ye soal dashtam , ke agar faghat az kareh bekhahim estefade koni chetor ? rastesh man dorost kardam mazash khobe vali avalan hame shiriniha be ham chasbid va badesh ham hame be kaghaz chasbide bood lotfan manoo rahnamaee konid mamnoon -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :دوست عزیزم سلام ...بهتره همه روغن را تبدیل به کره نکنید آخه خمیر شل می شه و شیرینی وا می ره ....علت چسبیدن شیرینی هم حرارت بالای فرتون هست .البته لازم نیست کاغذ روغنی چرب بشه ولی شما یک کمی چرب کنید تا خیالتون راحت بشه .باز هم اگه مشکلی هست در خدمتم ...دوست گلم کار نیکو کردن از پر کردن هست .

آذر

مرسی رویا جون -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا:خواهش می کنم عزیز دلم

selin

سلام رویا جون، من ایران نیستم و دم عیدی این دستور شیرینی‌ رو دیدم و وسوسه شدم و پختمش خیلی‌ خوشمزه شد هر چند کمی‌ نرم شده، اما گذاشتمش کنار هفت‌سین تا همسری بیاد ببینه و خوشحال شه، آخه فردا ناهار یه مهمون کدبانوی لهستانی دارم که همیشه شیرینی‌‌های خشمزیی میپزه. خیلی‌ ماهی‌ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیزم ...خدا قوت خانوم کدبانو .....چه کار خوبی کردید ...امیدوارم همسرتون از شیرینی خوششون بیاد وسال های سال در کنار هم سعادتمند زندگی کنید

وحیده

سلام رویا جون من برای عید امسال خیلی خوشحال بودم که می خوام خودم شیرینی درست کنم اونم از رو دستورای خوب و کامل شما اما چند تا از این شیرینی هام خوب نشد و حسابی خورد تو ذوقم نخودی نارگیلی نسکافه ای عالی شدندالبته تو عکس نسکافه ای نیست آخه زودتر ترتیبش داده شد و البته این عکس رو آخرای تعطیلات گرفتم چون زودتر یادم نبود بگیرم اما کشمشی یه خورده سفت شده بود نمی دونم چرا مربایی که واقعا شده بود مثل سنگ به سختی جویده میشد البته نارگیلی ها هم بعد 10 روز خیلی سفت شده بودن و از همه بدتر گردویی که مثل مال شما پفکی نشد بلکه تا تو فر می رفت پخش و صاف میشد خوشحالم می کنی اگه بگی ایرادم کجا بوده آیا چیزی بوده من رعایت نکرده باشم؟ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیزم ...ناامید نشوید ...معمولا شیرینی پزی با تکرار روز به روز بهتر می شه ..ماشاالله شما که سه تا شیرینی را عالی درست کردید ..عزیز دلم .تصویر شیرینی ها را برام فرستادید ؟؟؟من گذاشتمش در تصاویر اشپزی شما ؟؟؟ وحیده خانوم کدبانو ...علت سفتی شیرینی کشمشی اینه که زیاد در فر مونده ..در مورد شیرینی مر

سارا

سلام خوبی رویا جون-نمیدونم اسم خودت رویاست اسم دخترت حالا هرچی مرسی از آموزش هات واقعالذت میبرم وقتی وبلاگ تورو باز میکنم چندتا سوال وپیشنهاد دارم لطف میکنی جواب بدی: 1-کشمش هارو بشوریم؟خیس باشه یاخشک؟ 2-من ترازوی آشپزخونه ندارم اگه لطف کنی معادل سازی کنی با لیوان ممنون میشم-گرم دستم نیس میبخشی ها-البته تو همه آموزش ها 3-میتونی بگی حدودا چند سال داری؟خیلی برام سواله-آخه باحوصله ای باسلیقه ای اصلا ماهی ماه- میدونی من 23 سال دارم مجردم دوست دارم یاد بگیرم آینده لازمم میشه-قربونت برم -------------------------------------------------------------------------------- سلام دوست عزیز وجدیدم ....از لطف ومحبتون بسیار ممنونم ....من سی سال دارم عزیز دلم .. 1-بله ..لطفا کشمش ها را بشویید و بعد بگذارید کاملا خشک بشه .. 2-دوست عزیزم یک لیوان شکر 200گرم ویک لیوان آرد 130 گرم هست ...ولی اگه به شیرینی پزی خیلی علاقه دارید برای اندازه گیری دقیق خیلی خوبه که در اولین فرصت یک ترازوی دیجیتالی خریداری بفرمایید دوست گلم .......امیدوارم از نتیجه راضی باشید ...

وحیده

رویا جون ممنون اینم لینک عکسها ولی فکر نکنم زیاد خوب باشه بالاخره اینقدر باید درست کنم تامثل شما حرفه ای بشم http://vahideh65.persiangig.com/image/%D8%B4%D9%8A%D8%B1%D9%8A%D9%86%D9%8A%20%D9%87%D8%A7.jpg -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست گلم ..راستش من با این ادرس نتونستم عکس را ببینم .منتظرم لطفا اگه زحمتی نیست دوباره برام بفرستید .....مطمئنم خیلی شیرینی هاتون عالی شده ..

وحیده

سلام رویا جون اه نمیاد عکسا؟نمی دونم باشه دوباره می ذارم شما لطف داری عزیزم به کارای شما که نمی رسه دیگه استاد شمایی و شما باید نمره بدی http://vahideh65.persiangig.com/image/%D8%B4%D9%8A%D8%B1%D9%8A%D9%86%D9%8A%20%D9%87%D8%A7.jpg -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیزم ..ممنون که آدرس را گذاشتید ..این شیرینی ها فوق العاده شده ...ممنون دوست بسیار عزیزم ......شما خودتون یک خانوم کدبانو و با سلیقه هستید .من هم در را اشپزی یک شاگرد...و فوق العاده از دیدن تصویر هنرمندی شما لذت بردم ...

باران شکران

سلام .این اعیاد شعبانیه را به شما دوست مهربان تبریک می گویم.اگه روغن جامد نباشه چیکار کنم؟آخه همسرم هوس این شیرینی رو کرده. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا کسلام دوست بسیار عزیزم ..من هم اعیاد را خدمت شما تبریک عرض می کنم ...دوست خوبم با کره تنها شیرینی ها کمی وا می ره ...ولی اگه بخواهید به جای روغن جامد کره اضافه بفرماییدبه جای 75 گرم روغن جامد بهتره 100گرم کره جایگزین کنیم .یعنی کلا می شه 200گرم کره .