بامیه

مواد لازم :برای دیدن تصاویر پیمانه ها لطفا اینجا را ببینید.

آرد :200گرم یا یک ونیم پیمانه

آب :یک ونیم پیمانه  یا 375 سی سی

روغن جامد:یک دوم پیمانه یا 80 گرم

تخم مرغ :پنج عدد

وانیل :یک دوم قاشق چایخوری

روغن مایع :برای سرخ کردن بامیه

برای شربت :

شکر :سه لیوان

آب :یک ونیم لیوان

گلاب :یک سوم لیوان

هل درسته :دو الی سه عدد

آبلیمو :یک قاشق غذا خوری

زعفران :به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا شربت را آماده می کنیم .به این صورت که اب و شکر را خوب به هم میزنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیاد وشکر کاملا حل بشه .وقتی قوام آمد گلاب و آبلیمو وزعفران و هل را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم دو دقیقه دیگه هم بجوشه . کنار می گذاریم تا سرد بشه .نکته مهم اینه که شربت زیاد غلیظ نشه تا بعد شکرک بزنه .حتی می تونید قبل از اینکه آنرا استفاده کنید کمی از ان را در یخچال بگذارید اگه شکرک زدکمی ابجوش در شربت بریزید و کمی هم آنرا حرارت دهید تا غلظت شربت متناسب بشه .

آب وروغن را در قابلمه می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا به مرحله جوشیدن برسه .

هنوز قل نزده و فقط حباب های زیر اب که ظاهر شدن آرد و وانیل را به صورت یک جا به آن اضافه می کنیم و به سرعت به هم می زنیم تا ارد کاملا خمیر بشه و حدود سه الی چهار دقیقه به هم زدن ادامه می دهیم تا کاملا خمیر یک تیکه بشه وآثاری از ارد مشخص نباشه .

حالا خمیر را کنار می گذاریم تا کمی خنک بشه .وقتی به قدری خنک شد که دست را نمی سوزونه تخم مرغ ها را یکی یکی به ان اضافه می کنیم و خوب با دست ورز می دهیم تا کاملا تخم مرغ به خورد خمیر بره .(ابتدای هر ورز دادن کمی خمیر چسبناک می شه ولی بعد از ورز دادن دوباره خمیر صاف ونچسبی به دست میاد )

تا زمانی که آخرین تخم مرغ را که اضافه می فرمایید خمیر چسبنده وکمی شل  می شه .

حالا از یک ماسوره شکوفه بزرگ استفاده می کنیم (مطابق تصویر زیر )

روغن را در قابلمه متوسطی می ریزیم (در یک ماهیتابه دیواره بلند هم می شه ).من از روغن کنجد استفاده کردم ولی از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی هم می شه استفاده کرد .در حالیکه هنوز روغن کاملا داغ نشده (این نکته خیلی مهمه که روغن نباید داغ باشه )با قیچی که تیغه های  آنرا در روغن زدیم از خمیر بامیه به اندازه حدود یک ونیم الی دو سانتیمتر در روغن می اندازیم .در یک قابلمه متوسط حدود بیست بامیه را می شه یک دفعه در قابلمه انداخت .

سپس همچنان که روغن داغ می شه بامیه ها شروع به پف کردن می کنند .در همین حین خیلی خوبه که دو تا دستگیره قابلمه را بگریم و کمی به سمت چپ وراست تکان بدهیم تا بامیه ها در روغن شناور بشوند و بیشتر پف کنند .

حالا حرارت را کم می کنیم و صبر می کنیم تا بامیه ها قهوه ای کم رنگ بشوند .

بامیه ها در صافی می اندازیم تا روغن اضافه ان بره و بلافاصله همانطور که داغ هست آن را در شهد می اندازیم .و می گذاریم حدود دو تا سه ساعت در شربت بمونه .(البته اگه دوست ندارید خیلی شیرین بشه .می تونید مدت کمتری در شربت نگه دارید )

نکته اول :اگه دوست داشتید مثل تصویر بالا بعضی بامیه ها قهوه ای تر بشوند می تونید به نصف خمیر دو قاشق شهد سرد شده اضافه کنید و دو رنگ بامیه داشته باشید .

نکته دوم :در هر بار که می خواهید بامیه ها را در روغن بیندازید لطفا ظرف روغن را از روی حرارت بردارید تا کمی روغن سرد بشه .

نکته سوم :دو الی سه بار که بامیه در روغن سرخ کردید روغن ان را عوض کنید چون خیلی کف می کنه .ومانع کارتون می شه ...امیدوارم خوشتون بیاد ....نوش جان ...

                        

    

/ 86 نظر / 50 بازدید
نمایش نظرات قبلی
saghi

سلام خسته نباشيد مثل هميشه عاااااااااااااالي فقط يه سوال من باميه نرم دوست ندارم اينا بعد سرخ كردن و تو شربت بودن نرم بودن يا خشك؟ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام ساقی عزیزم ...اگه می خواهید نرم نشه بامیه را بیشتر سرخ کنید ودر شربت خنک بیندازید..

barge barande

ba ma jahani shavid. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام ..موفق باشید

ندا

سلام رویا جان مرسی از این دستور فوق العادتون. نمی دونید چند وقته دلم زولبیا بامیه می خواست. یه سوال من قیف ماسوله ندارم آیا می شه بدون این وسیله هم درست کرد؟ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام ندا خانوم گلم ...ممنون از لطف ومحبتتون .....بله می شه دوست عزیزم ..می تونید کوچولو کوچولو اندازه فندق از خمیر در روغن بیندازید و یا خمیر را در کیسه فریزر می ریزیم و بعد گوشه کیسه فریزر را با قیچی می چینیم وبعد فشار می دهیم تا مثل قیف خمیر بیا بیرون وبعد مرتب قیچی می کنیم

رویا غریب

دست شما درد نکنه رویا جون عجب خوش رنگ شده .من که فکر میکنم باید کلاس آشپزیتون رو راه بندازید -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم ...چشماتون قشنگ می بینه ...اختیار دارید من که دارم یاد می گیرم ..

نازنین

وای رویا خانم وبتون خیییییللللللیییییییییییییییی باحاله جدی می گم من عاشق آشپزیم از وبلاگتون خیلی خوشم اومد خیلی خوش سلیقه اید بتون تبریک می گم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عززززززززززززیزم ......ممنون از لطفتون ....امیدوارم دوستان خوبی برای هم باشیم ....

راحله

سلام طاعاتتون قبول. دستتون درد نکنه که چیزهای خوشمزه ماه رمضونو برامون درست می کنید. دو تا سوال دارم. اول اینکه آیا شربتی که برای تهیه زولبیا درست می شه رو می شه برای بامیه هم استفاده کرد؟ منظورم از نظر شیرینی و غلظت و... است. دوم اینکه طرز تهیه خمیر بامیه شبیه خمیر نون خامه ایه. من قبلا نون خامه ای درست کردم ولی توش روغن مایع استفاده کردم. ایا برای بامیه هم می شه از روغن مایع استفاده کرد؟ ممنونم که وقت می ذارید و به سوالات جواب می دید. التماس دعا و موفق باشید. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام راحله خانوم گلم ....شربت زولبیا هم مشابه بامیه هست .... درسته خمیر بامیه شبیه نون خامه ای هست ومن همیشه با کره ویا روغن جامد درست کردم ...ولی اگه نو خامه ای خوب شده حتما بامیه هم خوب می شه ...از لطف ومحبتتون ممنونم ...

خاله سمیه

سلام رویا جون مرسی عزیزم از راهنماییت بله عزیزم دست تنها بودم ولی از صبح زود شروع کردم.علت شلوغی این مهمونی هم این بود که اولین بار بود که تو خونه فامیل شوهرمو دعوت می کردم. مرسی عزیزم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام مجدد دوست عزیزم ...ماشاالله ...خوش بحال خونواده همسرتون با این عروس خانوم هنرمند وکدبانو ...

مامان خونه

سلام رویا جون خسته نباشی کدبانو با یک نوع غذا به روزم منتظر حضورتم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست گلم ....ممنون ...حتما خدمت می رسم ...

مامان خونه

عزیزم رویا جان مثل همیشه عالی سفره هامونو تکمیل کردی رویا جان یه سوال خارج از این مبحث عزیزم اگر مواد کیکمون رو آماده کردیم ولی نیم ساعت بعد درون فر بذاریم به نظرت مشکلی پیش میاد و آیا اون نیم ساعت درون یخچال باید باشه ممنون بابت راهنمایی هایت گلم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام مریم خانوم عزیزم ....ممنون از لطف ومحبتتون ....خیلی خوبه که مواد کیک را هرچی زودتر به فر منتقل بفرمایید تا کیک خوب پف کنه(به خصوص کیک اسفنجی که در مبحث کیک خامه ای با توت فرنگی توضیح دادم )...لطفا اصلا در یخچال نگذارید

مامان

سلام رویا خانم دستتون درد نکنه با اجازه لینکت میکنم -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم ...ممنونم از لطفتون ...من هم شما را لینک می کنم