گراتن بادمجان و گوشت چرخکرده (موساکا)

 

دوستان عزیزم اینجا کپی وبلاگ" مطبخ رویا"است.در صورت تمایل به مطرح کردن سوال ویا اظهار نظر به وبلاگ اصلی مراجع فرمایید..

 

 

 

                              آدرس اصلی وبلاگ اینجاست

 

 

 

 

 

 

 

                                          مطبخ رویا

 

مواد لازم : برای ۴-۵ نفر

بادمجان :یک کیلو 

گوشت چرخکرده :200 گرم

پیاز :یک عدد متوسط

سیر :یک حبه

ادویه کاری :یک  قاشق چایخوری  

رب گوجه فرنگی :دو قاشق غذا خوری

قارچ :150 گرم

آبلیمو :یک قاشق غذا خوری

کره و نمک وفلفل :به میزان لازم

پنیر پیتزا:150 گرم

مواد لازم برای سس سفید :

شیر :دو لیوان

آرد :دو قاشق غذاخوری سر پر

کره :بیست گرم

نمک وفلفل :کمی

طرز تهیه :

ابتدا بادمجان را به صورت راه راه پوست می کنیم و به صورت حلقه ای برش می زنیم .حدود یک ساعت در آب نمک قرار می دهیم و سپس بادمجان را آبکش می کنیم و می گذاریم خشک بشه و سپس با حرارت ملایم در روغن کم سرخ می کنیم .

بادمجانها را کنار می گذاریم .گوشت چرخکرده را با سه چهار قاشق آبجوش روی حرارت ملایم می گذاریم تا خیلی آروم تفت بخوره .در نیمه کار پیاز خرد کرده وسیر رنده شده و نمک وفلفل وادویه  را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم روی حرارت ملایم تا کاملا تفت بخوره و به روغن بیفته .اینطور گوشت چرخکرده حالت پفکی پیدا می کنه .

قارچ را خیلی نازک برش می زنیم و روی حرارت بالا در کمی کره تفت می دهیم  تا آبش تموم بشه و یک قاشق ابلیمو هم به آن اضافه می کنیم تا تغییر رنگ نده .و آنرا به گوشت چرخکرده اضافه می کنیم و بعد در اخر رب گوجه را می افزاییم و می گذاریم مختصری تفت بخوره .

حالا سس سفید را درست می کنیم . ابتدا آرد را در شیر سرد حل می کنیم و بعد آنرا روی حرارت ملایم می گذاریم  و مرتب به هم می زنیم تا کمی غلیظ بشه و در آخر کره ونمک وفلفل  را به آن اضافه می کنیم .

حالا به ترتیب زیر مواد را در یک ظرف پیرکس به ترتیب زیر می چینیم .(لطفا  این غذا را در ظرفی درست بفرمایید که می خواهیم سرو کنیم ).ابتدا کف ظرف را کمی  چرب می کنیم و حلقه های بادمجان را کف ظرف می چینیم .و یک سوم پنیر رار روی آن می ریزیم .

حالا روی مواد قبلی  یک دوم مخلوط گوشت وقارچ را روی آن صاف می کنیم و با پشت قاشق روی آن کمی فشار می دهیم تا مواد منسجم بشه .و نصف سس سفید را روی ان می ریزیم .

سپس نصف سس سفید را روی ان می ریزیم .

 بقیه مواد را به ترتیب زیر در ظرف قرار می دهیم .

حلقه های بادمجان –پنیر (یک سوم ) – مابقی گوشت چرخکرده –مابقی سس سفید –پنیر (یک سوم باقیمانده .

حالا ظرف را در فری که یک ربع قبل گرم شده در طبقه وسط فر به مدت یک ساعت و در درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا کاملا بپزه .و روی ان طلایی بشه .

این غذا با سس گوجه فرنگی تند خیلی خوشمزه هست .برای اینکه راحتتر بتونید غذا را برش بزنید بهتره کمی از داغی بیفته .وبرای راحتی مهمانها خودتون لطفا  قبلا اینکار را انجام دهید .نوش جان .

                          

 

                         

 

 

/ 102 نظر / 109 بازدید
نمایش نظرات قبلی
بارون

وبلاگ زیبا و پر طرفدار دارییییییییییییییا موفق و پیروز باشید -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست عزیزم ....ممنون از لطف ومحبتتون .

نوشین

سلام خانومی رویا خانوم تو حلیم بهتره از روغن حیوانی استفاده کنم یا کره؟ -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام نوشین خانوم عزیزم ...با روغن حیوانی خیلی خوشمزه تر وخوشعطر تر می شه ...

فریبا

سلام رویا جون واقعا بهتون تبریک میگم چقدر با سلیقه و هنرمندید. من خیلی وبلاگ های آشپزی سر می زنم اما به جرات میگم که این اولین وبلاگیه که دیدم انقدر دقیق و با ظرافت دستورها رو همراه با عکس و با نکته هاشون در اختیار گذاشته.ممنون از آموزش های خوبتون واقعا لذت بردم استفاده کردم. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام فریبا خانوم نازنینیم .....خیلی خوش آمدید ...از آشنایی با شما خیلی خوشحالم ....امیدوارم اینجا هرچند کم براتون مفید باشه ..

بارون

مرس -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :خواهش می کنم

بارون

من اینو دیشب پزیدم!خیلی خوشمزه شد!! وای من عاشق بادمجونم! مررسی از رسپیت خانومی .. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم ...نوش جانتون ..نمیدونید چه قدر ذوق می کنم وقتی دوستا عزیزم از نتیجه آشپزی خوشون راضی هستند ..

فرناز

سلام رویا جون . واقعا" باسلیقه اید و هنرمند. خسته نباشید و ممنون از دستور پخت خوبتون. منم دیشب درست کردم . مزه اش خوب بود. ولی بعد از 50 دقیقه با بوی سوخته، فر رو خاموش کردم و دیدم کل بادمجونای ته پیرکس و گوشتایی که کناره های ظرف بودن سوخته بودن (ولی میشد خورد). حرارت فر 180 درجه بود، ولی نمی دونم چرا اینجوری شد؟ یه کمم شل بود باید با قاشق میخوردی و مثل پیتزا نمشد برشها را برداشت با اینکه سسش کاملا" غلیظ بود. بعد از 5 ساعت وقت گذاشتن همه خستگی به تنم موند. آخه از سرکار اومده بودمو از 7 تا 12 شب برای پختنش وقت گذاشتم. ولی مطمئنم ایراد کار منه و هیچ چی از ارزش شما کم نمی کنه. اگه راهکاری بنظرتون میرسه ممنون می شم کمکم کنید. آخه مزه اش واقعا" عالی بود. بنظر خودم باید دفعه بعدی شعله فرو کمتر کنم یا زمان پختو یا بادمجون کف ظرفو سرخ نکنم تا خودش تو زمان پخت سرخ شه. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام فرناز خانوم کدبانو ..آخی نا امید نشوید ..دوست گلم چرا 5 ساعت ؟؟؟؟؟شما می تونید مواد آن را همزمان درست بفرمایید تا زیاد وقتتون را نگیره ...ه

سارا

من اینو دیشب پزیدم!خیلی خوشمزه شد!! وای من عاشق بادمجونم! مررسی از رسپیت خانومی .. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم ...نوش جانتون ..نمیدونید چه قدر ذوق می کنم وقتی دوستا عزیزم از نتیجه آشپزی خوشون راضی هستند ..

یوتاب(بانوی ایران زمین )

سلام رویا جون.بالاخره بعد از مدتها یه غذای جدید درست کردم.خیلی عالی شده بود.دستتون درد نکنه. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم .....نوش جانتون دوست خوبم ...خیلی خوشحال شدم که براتون لذتبخش باشه ....

چکامه

دیرین دیرین! امروز ناهار موساکا با مطبخ رویا جون. خوشمزه و خوشکل. مرسیییییییی. راستی رویا جون یه کوچولو تنبل شدیا دیر به دیر دستور غذاهای خوشمزه میزاری. -------------------------------------------------------------------------------- مطبخ رویا :سلام دوست نازنینم ......نوش جانتون ..خوش به حال خانواده با این غذا وکیک خوشمزه ....تصویر زیبای آنرا دیدم ...فوق العاده زیبا تزیین شده بود ....

نادین

وای ی ی ی ی اینجا چقد باحاله دخترررررررررررررررررررر من الان اینجارو پیدا کردم!! الانم میرم تا موساکا بدرستم.عاشق بادمجونم.......میزارو تو فیوریتام این سایتو تا هر روز یکی از غذاهارو درست کنمو حالشو ببرم.[خوشمزه] یه دنیا ممنون بانوی هنرمند[گل]